IZLOŽBA U Muzeju planinarstva Ivanec otvorena izložba „Šuma okom šumara“

Ožujak 11, 2024

U petak, 8. ožujka, u Muzeju planinarstva Ivanec otvorena je izložba 18. bjelovarskog salona fotografije pod nazivom „Šuma okom šumara“.

Izložbu je organiziralo Hrvatsko šumarsko društvo - Ogranak Varaždin, a izložene su najljepše fotografije odabrane na foto natječaju Hrvatskog šumarskog društva - Ogranak Bjelovar.

Riječ je o fotografijama snimljenim okom šumara iz Hrvatske, Slovenije, Mađarske i Njemačke.

Motivi prikazuju svu raznolikost, ljepotu i čar šuma pa su tako posjetitelji mogli razgledati fotografije s motivima stabala, cvijeća, gljiva, ali i kapi šumske rose, staze, stoljetno korijenje stabala, šumski životinjski svijet, ali i neke zajedničke trenutke kroz koje šumari prolaze obavljajući svoj posao.

Svečanom otvorenju izložbe koje je vodila Emilija Seidl, stručna suradnica za ekologiju Uprave šuma Podružnice Koprivnica, pridružio se i predsjednik Hrvatskog šumarskog društva akademik Igor Anić.

- Fotografije prikazuju šume onako kako ih vide šumari svojim okom. Kroz fotografije vam prenose svoj doživljaj šume – istaknuo je u svojem obraćanju I. Anić te dodao kako je iznimno ponosan na Hrvatsko šumarsko društvo kao treće najstarije u Europi, ali i na dugu povijest časopisa Šumarski list.

O detaljima same izložbe koja Hrvatskom putuje od 2004. godine te o bogatom iskustvu Hrvatskog šumarskog društva govorio je tajnik društva Oliver Vlainić.

Okupljenima se, u ime organizatora, obratio predsjednik Hrvatskog šumarskog društva – ogranak Varaždin Davor Topolnjak te naglasio želju da izložba u Ivancu postane tradicionalna.

- Imamo mnoštvo fotografija, mnoštvo zajedničkih tema i interesa i to nas treba povezivati – napomenuo je Topolnjak.

Izložbu je otvorio gradonačelnik Ivanca Milorad Batinić.

- Otvaranje ove izložbe u Ivancu za mene predstavlja posebno emotivni trenutak. Naime, pola svojeg radnog vijeka proveo sam radeći u Hrvatskim šumama i svojom strukom i emocijama vezan sam uz šume. Hvala vam što ste mojim sugrađanima pokazali sve ove prekrasne fotografije s motivima dragim i bliskim svim šumarima. Zaista se nadam i dat ću svu potporu kako bi vaša izložba u Ivancu postala tradicionalna – istaknuo je M. Batinić.

Svečanost otvorenja pjesmom su uljepšali domaći glazbenici.

Izložba je organizirana u suradnji s Muzejom planinarstva, a uz potporu Grada Ivanca.

Svi zainteresirani izložbu mogu je razgledati do 16. ožujka, uz prethodnu najavu na broj telefona 042/492 -876.

Informacije

Ulica Rudolfa Rajtera 5
42240 Ivanec
OIB: 31630239504
MB: 04624670
IBAN: HR4123600001103073350
T: 042 351 712
E: info@muzej-planinarstva.hr

Muzej planinarstva logo

Muzej planinarstva

Korisni linkovi

GRAD IVANEC

TZ GRADA IVANCA

 


Muzej planinarstva  © 2024. Sva prava pridržana.