U edukativnom programu uz izložbu „Život Pod Belom“ sudjelovalo 67 učenika osnovnih i srednjih škola

Siječanj 16, 2020

U Muzeju planinarstva u proteklih mjesec dana održavao se edukativni program uz izložbu Život „Pod Belom“ na kojem je sudjelovalo ukupno 67 učenika osnovnih i srednjih škola.

Podsjetimo, povijesna izložba Život „Pod Belom“. Utjecaj obitelji Ožegović na svakodnevicu stanovništva belsko-radovanskog kraja autorice i kustosice Ane Škriljevečki nastala je na temelju njezinog istraživanja života i rada obitelji Ožegović u župi Pod Belom, danas župi Margečan. Na izložbi su u pet tematskih cjelina predstavljeni obitelj Ožegović i belsko vlastelinstvo te gospodarstvo, školstvo, vjera i društveni život Pod Belom u vrijeme Ožegovića. Organizator izložbe je Grad Ivanec.

Uz izložbu je autorica Ana Škriljevečki pripremila edukativni program koji je koncipiran kao dio izvanučioničke nastave iz predmeta povijest za učenike viših razreda osnovne škole i srednjih škola.

U programu su sudjelovali učenici Povijesne skupine te Dodatne nastave Povijesti Osnovne škole Tužno, koje je vodila nastavnica Andreja Klen-Barlović, potom učenici drugih razreda gimnazije iz Srednje škole Ivanec pod vodstvom nastavnica Branke Pavić i Milene Bolčević te učenici Osnovne škole Ivana Kukuljevića Sakcinskog iz Ivanca pod vodstvom nastavnice Suzane Jagić. Učenici 5.d razreda ivanečke osnovne škole i članovi Povijesne skupine sedmih razreda sudjelovali su u programu u sklopu projekta „Moj grad u muzeju“ koji škola provodi u suradnji s Muzejom planinarstva.

Prvi dio programa sastojao se od stručnog vodstva kroz izložbu prilikom čega su učenici razgledali izložene predmete te stekli znanje o djelovanju obitelji Ožegović u belsko-radovanskom kraju. U drugome dijelu programa učenici su na edukativnoj radionici u grupnom radu rješavali radne listiće na temu izložbe.

Zahvaljujući realiziranom programu učenici su bolje upoznali djelatnost Muzeja planinarstva, razumjeli su značaj obitelji Ožegović u zavičajnoj povijest te su razvili svijest o važnosti zaštite i očuvanja lokalne kulturne baštine.

Učenici su bili vrlo zadovoljni osmišljenim programom te su marljivo rješavali zadatke na radnim listićima. Naposljetku su iskazali veliku želju za ponovnim posjetom Muzeju planinarstva, a ivanečki osnovnoškolci su poručili da bi u muzej rado dolazili svaki dan!

Informacije

Ulica Rudolfa Rajtera 5
42240 Ivanec
OIB: 31630239504
MB: 04624670
IBAN: HR4123600001103073350
T: 042 351 712
E: info@muzej-planinarstva.hr

Muzej planinarstva logo

Muzej planinarstva

Korisni linkovi

GRAD IVANEC

TZ GRADA IVANCA

 


Muzej planinarstva  © 2024. Sva prava pridržana.