Međunarodni dan muzeja u znaku završnice projekta „Moj grad u muzeju“

Svibanj 18, 2021

Muzej planinarstva ponovno se uključio u proslavu Međunarodnog dana muzeja kreiranjem zanimljivog kviza namijenjenog učenicima.

Naime, na Međunarodni dan muzeja tradicionalno se odvija završnica projekta „Moj grad u muzeju“ koji provodi Osnovna škola Ivana Kukuljevića Sakcinskog, Ivanec u suradnji s Muzejom planinarstva.

Za tu prigodu učiteljica povijesti Suzana Jagić i kustosica Ana Škriljevečki osmislile su online edukativno-zabavni kviz za učenike osnovne škole u kojem su se osvrnule na proteklu godinu u Muzeju planinarstva i aktivnostima u kojima je sudjelovala OŠ Ivanec. Suradnica u završnici projekta bila je učiteljica kemije Melita Brodar koja je osmislila digitalni aspekt kviza.

Podsjetimo, Međunarodni dan muzeja obilježava se od 1977. godine, a inicijator i promotor ove manifestacije u Hrvatskoj je Muzejski dokumentacijski centar.

Ovogodišnjom temom „Budućnost muzeja: oporavak i ponovno osmišljavanje“ Međunarodni savjet za muzeje (ICOM) poziva muzejsku zajednicu na promišljanje i kreiranje novih modela kulturnoga djelovanja.

Muzeji su pozvani na osnaživanje suradnje s raznim institucijama i organizacijama te korištenje mogućnosti suvremenih informacijskih tehnologija.

Sukladno navedenim preporukama Muzej planinarstva odlučio se za kreiranje interaktivnog edukativnog sadržaja kojim najmlađe članove zajednice potiče na učenje kroz igru.

Edukativno-zabavni kviz s učenicima je podijelila učiteljica Suzana Jagić, a također mu se moglo pristupiti putem Facebook stranice Muzeja planinarstva te na poveznici https://testmoz.com/q/8910294.

Učenici su rado prihvatili kviz te su kroz igru provjerili svoje znanje o Muzeju planinarstva i muzejskim aktivnostima!

Informacije

Ulica Rudolfa Rajtera 5
42240 Ivanec
OIB: 31630239504
MB: 04624670
IBAN: HR4123600001103073350
T: 042 351 712
E: info@muzej-planinarstva.hr

Muzej planinarstva logo

Muzej planinarstva

Korisni linkovi

GRAD IVANEC

TZ GRADA IVANCA

 


Muzej planinarstva  © 2024. Sva prava pridržana.